Nog één afdeling Van Mesdag in quarantaine

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Nog één afdeling van de Van Mesdagkliniek is preventief in quarantaine. Dat is zaterdagavond duidelijk geworden.

Aanvankelijk waren twee afdelingen met ongeveer twintig tbs-patiënten preventief in quarantaine gezet. De maatregel werd vrijdagavond genomen omdat een aantal personeelsleden positief getest was op het coronavirus. Zaterdagochtend werd gemeld dat er nog een derde afdeling bij was gekomen. Inmiddels gaat het dus om nog één afdeling. De patiënten op deze afdeling moeten verplicht 24 uur per dag op hun kamer blijven en mogen niet luchten. De preventieve quarantaine duurt naar alle waarschijnlijkheid vijf dagen.

De quarantainemaatregel zorgde afgelopen etmaal voor ophef. Familieleden van de tbs-ers melden aan RTV Noord dat zij zich zorgen maken over het welzijn van de patiënten. Het zou al vaker zijn voorgekomen dat die in quarantaine moesten. De directie meldt niet anders te kunnen: regels zijn regels.