Inwoners Groningen kunnen mogelijk gaan kiezen tussen vaccin AstraZeneca en Pfizer

nieuws
Foto: Rwendland via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

Inwoners van de provincie Groningen geboren in 1955, 1954 en 1953 krijgen naar alle waarschijnlijkheid de mogelijkheid om te kiezen of ze het vaccin van Pfizer of van AstraZeneca willen. Het RIVM laat weten dat het kunnen kiezen voor het eerst en ook voor het laatst is.

De mogelijkheid om te kunnen kiezen is ontstaan omdat huisartsen in Groningen structureel te veel AstraZeneca kregen geleverd. Er is dus een kans dat verschillende huisartsen over hebben. Zij mogen het AstraZeneca-vaccin nu toe gaan dienen aan mensen die ouder zijn dan de mensen die al AstraZeneca hebben gehad. Deze mensen mogen er echter ook voor kiezen om te wachten tot ze het Pfizer-vaccin van de GGD krijgen.

Mensen geboren in 1953 en 1954 ontvangen deze week een uitnodiging voor een Pfizer-coronavaccinatie. Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging. De mogelijkheid om te kunnen kiezen geldt behalve voor inwoners van de provincie Groningen ook voor mensen die wonen in de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en Zeeland.

Deel dit artikel: