Fietser bespuugt verkeersregelaar bij Verlengde Lodewijkstraat

Langs de werkzaamheden aan de Verlengde Lodewijkstraat een verkeersregelaar bespuugd door een voorbijgaande fietser. Inmiddels heeft aannemerscombinatie Herepoort aangifte gedaan van het voorval.

Het voorval gebeurde ongeveer anderhalve week geleden, zo stelt Herepoort-woordvoerder Bert Kramer. De verkeersregelaar moest, na het incident, vijf dagen in quarantaine en vervolgens een coronatest ondergaan. Deze bleek gelukkig negatief.

De aannemerscombinatie laat weten dat het moeilijk gaat worden om de spuger te achterhalen. Er is een signalement doorgegeven, maar er zijn geen beelden van de man. Omdat het een fietser betreft, is ook een kenteken niet te achterhalen.

Volgens Kramer is het niet de eerste keer dat een verkeersregelaar bespuugd wordt. Vorig jaar vond eenzelfde incident plaats. Ook toen deed Herepoort aangifte.

Aan de Verlengde Lodewijkstraat vinden sinds enkele weken werkzaamheden plaats, in verband met de aanleg van de nieuwe, verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Daardoor is de straat, voor een periode van zeven weken, afgesloten voor autoverkeer. Ook fietsers en voetgangers moeten enkele weken omrijden of -lopen.