Eerste fietsers al over nieuwe route tussen Selwerd en noordelijke ringweg

nieuws
Foto Andor Heij. Nieuw fietspad Selwerd

De eerste fietsers, maar ook voetgangers, maken al gebruik van het nieuwe fietspad langs Selwerd.

Dat loopt van de Populierenlaan langs de noordelijke ringweg naar Park Selwerd en sluit daar aan op de route naar Zernike. De route is een snellere verbinding tussen Zernike en de Indische Buurt. Het voordeel is dat fietsers niet meer door de wijk Selwerd heen hoeven te rijden. Dat vermindert daar de verkeersdrukte.

Het nieuwe fietspad is breed, zodat tegenliggers elkaar makkelijk kunnen passeren. Vrijdag werden de laatste werkzaamheden verricht. Aan het einde van de middag verdwenen de hekken en was het fietspad “officieel” open.

Foto Andor Heij. Fietspad Selwerd bij aansluiting naar Zernike
Deel dit artikel: