Database geeft aan hoe kinderen met ADHD reageren op gedragstherapie

nieuws
foto: Bob de Vries

Kinderen met ernstige symptomen van ADHD of gedragsstoornis moeten voorrang krijgen bij therpeutische behandelingen. Zo niet, dan leidt dit tot meer problemen voor hen en hun omgeving. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het UMCG.

Ook kinderen met ADHD van alleenstaande ouders moeten voorrang krijgen. De onderzoekers van het UMCG, de VU en KU Leuven hebben een groot aantal studies op dit terrein samengevoegd tot een grote database. Hierdoor konden zij als eerste kijken welke subgroepen het beste reageren op gedragstherapie.

Gedragstherapeutische behandelingen verminderen de symptomen van ADHD en gedragsproblemen bij kinderen, zoals hyperactiviteit en aandachtsproblemen. Ook lijdt hun directe omgeving minder onder de gevolgen van hun problemen. Ze zijn echter niet altijd even effectief voor alle kinderen met ADHD. Daarom willen de onderzoekers beter inzicht krijgen voor wie de behandeling werkt.

Deel dit artikel:
Adverteren?