ChristenUnie wil coronagevaar ‘mooi weer’ voor zijn en deelt fietsroutes door provincie

Hoewel echt hoge temperaturen nog even op zich laten wachten, dreigt de komende weken toch het gevaar dat mensen zich minder goed aan de coronamaatregelen houden, als de lente echt doorbreekt. Dat vreest de  ChristenUnie-fractie in de gemeenteraad.

Om ervoor te zorgen dat de parken (en mogelijk de terrassen) in de gemeente niet te druk worden, wil de CU-fractie zorgen voor spreiding van publiek. Fietsen door de provincie is daar uitermate geschikt voor, zo stelt fractievoorzitter Gerben Brandsema: “In een tijd vol maatregelen kijken we graag naar wat wél kan. Fietsen is een uitstekende manier om in beweging te blijven, goede gesprekken met elkaar te voeren in een tijd dat eenzaamheid op de loer ligt, en de omgeving te verkennen.”

De fractie komt daarom met vier fietsroutes door de provincie, naar elke windrichting één. “Er is zo veel moois buiten de stad te vinden”, vervolgt Brandsma. “Vooral voor al die studenten is het toch jammer wanneer je na je studietijd in Groningen alleen de prachtige stad in je hart gesloten hebt, maar amper weet hebt van de schoonheid en geschiedenis die in het Ommeland te vinden is.”

Hieronder vindt u links naar de vier fietsroutes:

Deel dit artikel: