Burgercomité Haren start massabezwaar tegen afvalstoffenheffing

nieuws
Foto Gemeente Groningen

De massale bezwaarprocedure van het Burgercomité Haren, tegen de verhoging van de afvalstoffenheffing als gevolg van de gemeentelijke herindeling, is donderdag van start gegaan.

De grote lastenstijging door de herindeling is een grote groep Harenaren, waaronder de leden van het Burgercomité, in het verkeerde keelgat geschoten. Daarop startte het Burgercomité begin maart een onderzoek naar een massale bezwaarprocedure.

“Na hierover te hebben gesproken met de ombudsman van Groningen en de klachtenfunctionaris van het Noordelijk belastingkantoor, hebben wij een model van een bezwaarschrift opgesteld”, aldus woordvoerder Gustaaf Biezeveld. “We hebben ervoor gekozen om een ondergrens op te nemen van meer dan 25 procent verhoging ten opzichte van de aanslag afvalstoffenheffing 2019. Met dit minimum percentage is het nadeel van het afschaffen van Diftar relatief gering.”

Het Burgercomité heeft inmiddels een standaard-bezwaarschrift opgesteld. Het comité hoopt dat zoveel mogelijk Harenaren het formulier voor 9 april invullen en opsturen, zo stelt Biezeveld: ”Om een globaal beeld te krijgen van het aantal bezwaarschriften dat vanuit Haren wordt ingediend, zouden wij het plezierig vinden als u ons een berichtje wilt sturen.”