Bewonersorganisaties maken ‘groener, veiliger en goedkoper’ plan voor Oosterhamrikzone

Bewoners van de Oosterhamrikzone hebben deze week een alternatief plan gepresenteerd voor het verkeer tussen het Damsterdiep, de Europaweg, de Bedumerweg en de oostelijke ringweg. Daarmee willen de Bewonersorganisatie Oosterparkwijk, het Buurtoverleg in de Professorenbuurt en bewoners van woonschepen, de gemeente tot inkeer brengen.

Volgens de bewoners zorgen de gemeentelijke plannen voor de Oosterhamrikzone voor een miljoeneninvestering heel weinig oplevert. Maar de gemeente houdt, na meerdere jaren van protest door de bewoners, vast aan haar verkeersplan.

Het alternatief van de bewoners, samengevat in het plan ‘Groene Oosterhamrikzone’, zorgt ervoor dat er geen auto-ontsluiting vanaf de ringweg komt, maar een fietsverbinding tussen
Kardinge en UMCG. Ook willen de bewoners dat er een looppad langs het Oosterhamrikkanaal komt en dat de busbaan blijft waar hij nu is. Daarmee willen de bewoners zorgen voor een ‘groene zone’, die loopt van het stadsstrand bij DOT tot aan het Van Starkenborghkanaal.

De bewonersorganisaties gaan het plan, door middel van een burger-agendering, aan de gemeenteraad presenteren. Meer informatie over het plan is hier te vinden.