Stadsbestuur blijft bij plannen Oosterhamrikzone

nieuws
foto: Bob de Vries

Het stadsbestuur houdt vast aan de plannen voor de Oosterhamrikzone. Auto’s gaan over de huidige busbaan en de bussen rijden voortaan door de Oosterparkwijk. De bewoners hebben hier grote moeite mee.

Afhankelijk van de verdere uitwerking en financiering komt er een nieuwe autoverbinding tussen de binnenstad, het UMCG en de oostelijke ringweg, langs de Oosterhamrikkade noordzijde. Ook de bussen die nu via de busbaan naar Kardinge rijden, krijgen een nieuwe route. Zij gaan via de Thomassen á Thuessinklaan, Wielewaalplein en Vinkenstraat via de busbaanbrug naar Kardinge.

Verder komt er een fietsvriendelijke Korreweg, waarbij auto’s, bussen en fietsers de rijbaan delen. De gemeente denkt dat dit goed kan, omdat het autoverkeer gaat afnemen. De nieuwe brug over het Van Starkenborghlanaal komt in het verlengde van de Vinkenstraat.

Er komt nog wel een second opinion op het gebied van lucht en geluid, en een plan voor het opvangen van het verlies aan parkeerplekken in de Oosterparkwijk en Professorenbuurt. De gemeenteraad neemt volgende maand een besluit.