Ruim honderd woedende Oosterparkers bezetten Oliemuldersbrug

De Oliemuldersbrug tussen het Oosterpark en de Professorenbuurt is dinsdagavond bezet door ruim honderd buurtbewoners. Ze protesteren tegen het voorgenomen besluit om van de Vinkenstraat een busbaan te maken en van de huidige busbaan langs de Oosterhamrikkade een autoweg te maken.

“Stel je voor. 17.000 auto’s per dag over dit tracé hier naast ons. En 700 bussen per dag door de Vinkenstraat. Dat kan niet en dat mag niet. Daarom bezetten wij zo dadelijk de Oliemuldersbrug,” aldus Gert Jan Rus, één van de organisatoren van de bezetting.

De bezetting wordt gadegeslagen door een aantal raadsleden. Onder andere Johan ten Hoove van 100% Groningen is aanwezig: “Wij zijn bij veel informatiebijeenkomsten geweest. Je merkt dat de mensen hier echt kwaad zijn. Dit plan mag niet doorgaan.”

Woensdagmiddag wordt het voorstel van B&W over de Oosterhamrikzone besproken in de raadscommissie Beheer & Verkeer.