‘Universiteit moet werk maken van mentale gezondheid studenten’

nieuws
foto: André Huitenga

De studieverenigingen van de RUG pleiten voor verdere opening van gebouwen van de Rijksuniversiteit en betere ondersteuning van studenten.

Volgens de studieverenigingen heeft het welzijn van studenten een kritiek punt bereikt, door de gevolgen van de lockdown-maatregelen. Via een petitie met concrete voorstellen aan het bestuur van de RUG proberen de verenigingen een oplossing te bieden. Ze worden ondersteund door de GSb en alle studentenpartijen van de universiteitsraad.

Uit allerlei signalen blijkt dat jongeren het zwaar te verduren hebben. Zo geeft één op de drie jongeren zijn of haar leven een onvoldoende. Meer dan de helft van de jongeren zegt last te hebben van symptomen van depressie of andere mentale problemen.

De studieverenigingen, verenigd in de FAA, willen dat er meer studieplekken, meer ruimte voor een veilige samenkomst, en uitbreiding van de proef met de snelteststraat van de RUG en Hanze. Ze roepen de RUG op, creatieve oplossingen te gebruiken.