Stadjers willen wel zonnedaken, maar geen zonneweides of drijvende zonneparken

nieuws

De meerderheid van de inwoners van de gemeente Groningen wil dat er pas zonneparken op land of het water worden aangelegd, als alle daken vol zijn. Dat blijkt uit een enquête van Het Inwonerspanel Groningen van OIS Groningen.

Van de bijna vierduizend respondenten wil ruim een kwart alleen panelen op daken en geen zonneparken. Slechts 23 procent van de respondenten is voor de aanleg van zonneparken. De ondervraagde Groningers willen vooral veel zonnepanelen op bedrijfspanden, overheidsgebouwen en nieuwbouwlocaties.

Ondanks de weerstand van de inwoners van de gemeente, vinden de meeste respondenten  duurzame energie en het opwekken daarvan binnen de gemeente nog steeds een belangrijk thema. Wel is er een dalende trend te zien in dit aspect. Veertig procent van de respondenten heeft nu al zonnepanelen. 42 procent van de Groninger heeft nog geen zonnepanelen, maar zou ze wel graag willen.