Schoorsteenbrand in Eelderwolde snel onder controle

nieuws
Foto: Thijs Huisman - 112groningen.nl

In een recreatiewoning aan de Oude Badweg in Eelderwolde heeft in de nacht van zondag op maandag korte tijd brand gewoed. Dat meldt Ruben Huisman van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 00.10 uur binnen. Volgens de melder was er sprake van een schoorsteenbrand. Daarop werden diverse brandweervoertuigen ter plaatse gestuurd. Brandweer Haren rukte uit met een tankautospuit, brandweer Eelde kwam ter plaatse met een tankautospuit en een watertankwagen en brandweer Stad assisteerde met een hoogwerker. “Toen de brandweer arriveerde was de brand al onder controle”, vertelt Huisman. “Brandweerlieden hebben een nacontrole gedaan, maar hoefden geen blussing meer te doen.”

Of er schade is ontstaan, en hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is onbekend. Niemand raakte gewond.

Foto: Ruben Huisman – 112groningen.nl
Foto: Ruben Huisman – 112groningen.nl