‘Radar Love’ klinkt donderdagmiddag uit Martinitoren

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Uit het carillon van de Martinitoren zal donderdagmiddag om 17.15 uur het nummer ‘Radar Love’ van de Golden Earring te horen zijn. Vervolgens zal Stadsbeiaardier Auke de Boer nog eens negen nummers van de band ten gehore brengen.

De Martinikerk sluit zich daarmee aan bij een landelijke actie, als eerbetoon aan gitarist George Kooymans. Hij wordt vandaag 73 jaar en kan door de spierziekte ALS niet meer optreden. De fans die de actie hebben bedacht, kozen bewust voor 17.15 uur als tijdstip. Een ‘roadsong’ als Radar Love moet te horen zijn als mensen in de auto zitten, zo stellen de starters van de actie. Daarmee is de spits een ideaal moment.

Radar Love zal, naast verschillende radiostations, ook gespeeld worden door de carillons van de Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel en het raadhuis in Hoogeveen. Beiaardier Auke de Boer speelt, tijdens een half uur durend concert, de Earring-nummers Another 45 miles, Just a little bit of peace in my heart, Twilight zone, Going to the run, That day, Long blond animal, Weekend love, Why do I, Pouring my heart out again en Dong-dong-diki-digi-dong.