“Onbegrijpelijk hoe GroenLinks, PvdA, D66 en CU huurders in de steek laat”

nieuws
Foto: SP Groningen

De SP noemt het onbegrijpelijk hoe meerdere voorstellen om de woon- en leefsituatie van huurders in de gemeente Groningen te verbeteren, woensdagavond werden weggestemd door coalitiepartijen GroenLinks, PvdA, D66 en CU.

“De hartenkreet van de huurders wordt door GroenLinks, PvdA, D66 en CU niet gehoord”, zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “Zij stemmen onze voorstellen weg zonder zelf met alternatieven en oplossingen te komen. Ik vind dat volksvertegenwoordiging onwaardig.” De SP voert met huurders uit diverse buurten en wijken al jaren actie voor een betere huisvesting. Honderden huurders hebben last van tocht, vocht, schimmel en kou. Omdat huurders aangegeven hebben dat de woningcorporaties hen niet serieus nemen, wendde men zich tot de lokale politiek. Verschillende bewoners kwamen inspreken en ook verzamelde men klachten. De voorstellen die de SP deed werden echter allemaal weggestemd.

“Eigen agenda belangrijker dan reële problemen van Groningers”
De SP is ook ontstemd over de houding van wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) van Wonen die aangaf geen extra maatregelen of actie te willen ondernemen. “Waarom heeft de gemeente Groningen een wethouder Wonen, als deze geen oplossingen voor woonproblemen biedt? Het lijkt erop dat deze coalitie haar eigen agenda belangrijker vindt dan de reële problemen van Groningers die een beroep op hen doen.”

Klachten van huurders blijven binnenkomen
De SP en de huurders kregen wel steun van andere oppositiepartijen. Dijk geeft aan dat ook de afgelopen dagen meerdere klachten van huurders bij de SP zijn binnengekomen. “Ik ken deze huurders goed. Geloof me, die laten hun hoofd niet hangen. Want wat vandaag onmogelijk lijkt, kan morgen realiteit worden. En de SP, die blijft de huurders steunen en organiseren.”

Deel dit artikel: