Kat op dak zit niet te wachten op reddingsactie van brandweer

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De Groninger brandweer moest woensdagmiddag in actie komen voor een kat die op het dak zat van een woning aan de Kleiwerd in de Reitdiepwijk. De kat zat echter niet op al die belangstelling te wachten.

De melding van een dier in problemen kwam rond 14.50 uur bij de hulpdiensten binnen waarop een hoogwerker ter plaatse werd gestuurd. “Een kat zat in de dakgoot van een woning”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Omstanders zagen het dier zitten waarop ze het alarmnummer belden. Na aankomst van de hoogwerker besloten de brandweerlieden om het voertuig in positie te brengen om daarna met de korf omhoog te gaan waardoor een reddingsactie gestart kon worden.”

Maar volgens Wind had de kat daar geen zin in. “Terwijl de korf omhoog ging, besloot de kat op een gegeven moment om eieren voor zijn geld te kiezen. Via een lager gelegen dak sprong het naar beneden en rende de vrijheid tegemoet.” De brandweer is daarop weer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?