Invoeren betaald parkeren Helperplein heeft positief effect

nieuws
foto: Google Maps

Het invoeren van betaald parkeren op het Helperplein en een deel van de Verlengde Hereweg heeft een positief effect gehad. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente.

Ondernemers op het Helperplein ondervonden in het verleden overlast van langparkeerders. Parkeerplekken die bedoeld waren voor bezoekers van winkels en horeca, werden de hele dag bezet gehouden door forenzen en ander wijkvreemd verkeer. Daarop werd eind 2018 betaald parkeren ingevoerd. Parkeren was alleen gratis voor de eerste anderhalf uur.

De maatregel heeft ertoe geleid dat er meer parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor bezoekers van de winkels en horeca. Ook bewoners zijn tevreden over de nieuwe parkeersituatie. Wel geeft een aantal bewoners uit omliggende straten aan dat de parkeerdruk naar hun straten is verplaatst. Daarom zal de gemeente daar binnenkort nieuwe parkeermaatregelen nemen. Ook komt er een extra automaat aan de kant van de Van Royenlaan.