Initiatiefnemers Knarrenhof balen van gemeente

Initiatiefnemers van een Knarrenhof balen van de gemeente. Ze zijn al acht jaar in gesprek over een locatie, maar tot nu toe is daar weinig uitgekomen.
Een Knarrenhof is een woongemeenschap voor ouderen waarbij ze sommige voorzieningen delen. De gemeente heeft ze wel een plek aangewezen in De Zeilen in Meerstad, maar volgens de initiatiefnemers van het Knarrenhof is dat niet rendabel. “We willen minimaal 28 woningen,” vertelt voorzitter Ger Koenen. “Als je daar met weinig mensen een hofhuis en een binnenruimte moet betalen, dat is niet te doen.”

Volgende week woensdag gaan de initiatiefnemers van het Knarrenhof demonstreren op de Grote Markt, omdat ze vinden dat de gesprekken te lang duren. “Wij hopen dat door de publiciteit de raderen toch weer gaan draaien. We hebben het idee dat mensen van alle kanten positief zijn, maar we krijgen er geen vat op waarom het dan misgaat.”

Wethouder Roeland van der Schaaf vindt het jammer dat ze willen demonstreren. “Het gesprek is nog gaande. Ik ben er van overtuigd dat we er uit gaan komen, dus ik vind het jammer dat er demonstraties georganiseerd moeten worden. We hebben in Groningen een goede traditie van het faciliteren van bewonersinitiatieven en een Knarrenhof hoort daar ook bij. Ik merk dat er spanning is tussen wat de gemeente doet en wat deze groep bewoners ervaart. Of het nou 18, 20 of 28 woningen worden: we gaan er echt uitkomen.”