GGD begint woensdag weer met AstraZeneca-prikken

nieuws
Foto: Rwendland via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA)

GGD Groningen begint aanstaande woensdag weer met het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat maakte de dienst vrijdagochtend bekend.

Groningse zorgmedewerkers waarvan de afspraak voor vaccinatie werd afgezegd, in verband met de tijdelijke stop van het gebruik van het middel, kunnen gedurende het weekend een SMS verwachten. In dit bericht staat een uitnodiging om contact op te nemen voor een nieuwe afspraak.

Het ministerie van VWS laste een tijdelijke pauze in van het vaccineren met AstraZeneca, na klachten over trombose-achtige bijwerkingen. Het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit (CBG) hebben inmiddels aangegeven dat de pauze niet langer nodig is.