“Driebondsbos straks vogelvrij, letterlijk en figuurlijk”

nieuws

Het Driebondsbos is vogelvrij, straks letterlijk en figuurlijk. Dat stelt de belangenvereniging MEER-dorpen. De raadsfractie van de Stadspartij wil daarom van het college weten wat de plannen voor het bos zijn.

MEER-dorpen behartigt de belangen van 75 procent van de inwoners van Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Rode Haan. De belangenvereniging vreest dat het Driebondsbos, een strook moerasachtig bos van 1,5 kilometer bij 100 meter langs het Eemskanaal, binnenkort verdwijnt. In het bos wonen verschillende soorten vleermuizen, ransuilen, blauwborstjes, spechten, hermelijnen, wezels en koekoeken. Het Driebondsbos is onderdeel van de Eemskanaalzone. Daar worden de komende jaren 2100 woningen gebouwd.

Uit gesprekken met het bestuur van MEER-dorpen maakt de Stadspartij op dat er plannen zijn om het gebied met het Driebondsbos te veranderen in een recreatiegebied met onder meer een mountainbike baan. “Omdat het bos geen status heeft als natuurgebied of beschermd gebied kan er van alles mee gebeuren,” aldus raadslid René Stayen van de Stadspartij. De partij heeft inmiddels schriftelijke vragen ingediend, over de plannen voor het bos en over eventueel onderzoek naar de flora en fauna in het bos.