Bloemenveld in Oosterparkwijk

In de Oosterparkwijk zijn dinsdagmiddag bloemzaden gezaaid. Er zijn drie verschillende mengsels van zaden over drie testperkjes verdeeld om te kijken welke combinatie de buurtbewoners het mooiste vinden. Ook wordt er gekeken naar welke combinatie het minste onderhoud nodig heeft.

Niels Meijer woont in de Oosterparkwijk en is de initiatiefnemer van de actie. Hij heeft een inzamelingsactie opgezet om geld in te zamelen voor de bloemzaden. ‘De crowdfunding is een beetje uit de hand gelopen. We hebben genoeg zaden voor een voetbalveld aan bloemen’ zegt Niels.

‘Met de bloemen verzorgen wij een voedselbron voor de insecten die onder aan de keten staan’ zegt Ellen Beck, een van de buurtbewoners. De buurtbewoners hebben samen de grond klaargemaakt voor de bloemzaden en deze ook gezaaid.

De Groene Burgemeester van Groningen, Peter Bootsma, is erg blij met het burgerinitiatief van Niels. ‘Groen in de stad is een van de belangrijkste dingen die kan helpen tegen de klimaatverandering’ zegt Bootsma.