Bijna 100 duizend Groningers krijgen nog brief over Donorregister

nieuws

Een kleine 100 duizend Groningers ontvangen uiterlijk 17 maart een brief over het invullen van het Donorregister. Het gaat om mensen die nog geen keuze hebben gemaakt.

Iedere Groninger vanaf 18 jaar die zijn of haar keuze nog niet heeft ingevuld, ontvangt uiterlijk binnen twee weken een brief met de vraag om dat alsnog te doen. De brief komt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als je zes weken na ontvangst van de brief geen keuze hebt ingevuld, krijg je een tweede brief. Heb je dan nog steeds geen actie ondernomen, dan kom je in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan.

Op 1 januari had iets meer dan de helft van de Groningers vanaf 18 jaar een keuze over orgaan- en weefseldonatie ingevuld. Ruim 61 procent gaf toestemming, 30 procent wilde geen orgaandonor worden en 8,5% liet de keuze over aan de partner, familie of iemand anders. Je kunt je keuze trouwens op ieder moment moment invullen óf wijzigen via www.donorregister.nl.

Deel dit artikel: