Bestaande koopwoning in gemeente Groningen kost gemiddeld 278.720 euro

nieuws
Foto: Jeroen Stoop via: wikiportret.nl / WikiMedia (ccby-gfdl)

Met een gemiddelde verkoopprijs van 278.720 voor een bestaande koopwoning zit de gemeente Groningen, net als vrijwel heel Noord-Nederland, ver beneden het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers die het CBS maandagochtend naar buiten bracht.

De gemiddelde verkoopprijs steeg in het afgelopen jaar met 7,67 procent in de gemeente. Groningen is daarmee de duurste gemeente van de provincie, maar dat kan ook snel. Zes van de tien goedkoopste gemeenten liggen in de provincie (Veendam, Appingedam, Het Hogeland, Oldambt, Delfzijl en Pekela).

Daarmee was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bloemendaal 5,3 keer zo hoog als in Pekela, waar de gemiddelde woning 164 123 euro kost. De gemiddelde Nederlander betaalt inmiddels gemiddeld 334.488 euro voor een bestaand huis.

Deel dit artikel: