”Wij maken ons zeer zorgen om de mentale gesteldheid van de studenten”

De landelijke studentenvakbond wil dat het kabinet studenten van hogescholen en universiteiten uitzicht biedt op versoepelingen van de coronamaatregelen. Ze maken zich namelijk zeer zorgen om de mentale gesteldheid van de student. 

”Onder studenten heersen nu zo veel mentale problemen, het begint echt te veel te worden. Het belangrijkste is dat de student nu perspectief wordt geboden” vertelt Marinus Jongman van de Groninger Studentenbond. Jongman dringt er op aan dat nu de middelbare scholen en het MBO vanaf 1 maart weer gedeeltelijk open mogen, dit ook voor hogescholen en universiteiten zou moeten gelden.

De Groninger Studentenbond stelt ook dat studenten vooraan zouden moeten staan voor eventuele versoepelingen. ”Wij vinden dat studenten bezig zijn met zich ontwikkelen voor de toekomst. Studenten betalen hier grof geld voor en steken zichzelf hierdoor diep in de schulden. Daarom vinden wij dat studenten vooraan zouden moeten staan” vertelt Jongman.

Vanavond om 19.00 wordt er weer een persconferentie gegeven waarin eventuele versoepelingen worden aangekondigd.

Deel dit artikel: