Het Hamelhuys maakt doorstart

nieuws

Het Hamelhuys aan de Johan de Wittstraat in Groningen maakt een doorstart. Dat heeft eigenaresse Josje Hamel zaterdag bekend gemaakt op haar Facebook-pagina.

In januari maakte Het Hamelhuys bekend dat de deuren van het inloop- en activiteitenhuis voor (ex-)kankerpatiënten vanaf 1 maart dicht gaan. De reden om dicht te gaan is de coronacrisis. Door de crisis zijn veel sponsorgelden weggevallen, terwijl zeventig procent van de inkomsten van Het Hamelhuys sponsorgelden betreft.

Zaterdag is het precies zes jaar geleden dat Het Hamelhuys de deuren opende. “Op deze jubileum dag vertel ik jullie alvast dat Het Hamelhuys en Hamelhuys Assen een doorstart gaan maken. Meer info volgt komende week. Nu eerst genieten van de zon”, schrijft Hamel op haar Facebook-pagina. Het Hamelhuys heeft jaarlijks zo’n 1.800 bezoekers.