Bewoners weten brand in woning zelf te blussen

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

In een woning aan de Tressenplaats in de wijk Helpman-Oost in de stad Groningen heeft zondagmiddag een kleine brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 16.50 uur bij de hulpdiensten binnen die daarop een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse stuurden. “In de woning was een brandje ontstaan”, vertelt brandweerwoordvoerder Edwin Oosterheerd. “De bewoners waren zo adequaat om dit zelf te blussen. Ze hebben een blusdeken over het object gelegd dat in de brand was geraakt. Daarna hebben ze direct het alarmnummer gebeld waarna ze op dringend advies van de centralist de woning verlaten hebben.”

Toen de brandweer arriveerde stonden de bewoners keurig buiten te wachten. “Wij hebben een controle uitgevoerd in de woning en al snel bleek dat de blusdeken zijn werk goed gedaan had. Er was geen brand meer en ook de schade in de woning is minimaal. We kunnen dus concluderen dat deze bewoners ontzettend goed gehandeld hebben.” Wat er precies in de brand heeft gestaan is bij de woordvoerder onbekend.

Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie