Supportersvereniging FC Groningen komt met ludieke actie: ‘Thuiswedstrijd in Heerenveen’

Met de slogan ‘Thuiswedstrijd in Heerenveen’ probeert de supportersvereniging van FC Groningen het Abe Lenstra Stadion op 21 februari virtueel uit te verkopen. De supporters kunnen drie verschillende soorten kaarten kopen en kunnen hiermee ook prijzen winnen.

“Je kan voor 1,50 een supporterskaart kopen. Voor 4,50 een business seat en voor 30 euro een hele skybox,” zo laat John de Jonge namens de supportersvereniging weten. De kaartverkoop begint zaterdagochtend via de site van FC Groningen. “Als mensen een kaart kopen kunnen ze een voorspelling doen. Daarmee kunnen ze onder andere een keer mee naar een uitwedstrijd met Wouter Gudde. Dat is natuurlijk bijzonder in deze tijd.”

De supportersvereniging wilde graag wat organiseren na aanleiding van het plan ‘Samen naar de Grote Markt’ dat onlangs is gepresenteerd. Met deze ludieke actie hoopt de supportersvereniging opnieuw geld op te halen voor de FC. “Alles gaat naar de club en mensen kunnen op de dag alles volgen via een Youtube stream.”

TikTokTammo

Een DJ brengt het publiek in de juiste stemming en ook is er een voorbeschouwing met trainer Danny Buijs. “Vlak voor de wedstrijd hebben zij altijd zo’n orkest spelen. Wij komen dan met onze eigen Groningse held, TikTokTammo. Hij gaat het Grunnens laid zingen.” Heerenveen wordt dus voor één dag overgenomen door Groningen. “Heel het noorden is groen en wit.”

Deel dit artikel: