Optimisme bij Groninger Studentenbond over coulance rond Bindend Studieadvies

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Groninger Studentenbond is blij met het nieuws dat het Bindend Studieadvies (BSA) verlaagd wordt met tien tot vijftien procent. Dat laat de GSb donderdagmiddag weten na de bekendmaking van de coulanceregeling door de Vereniging van Nederlandse Universiteiten.

“We hebben keihard gestreden, een brandbrief gestuurd, verhalen verzameld, gesprekken gevoerd en brieven geschreven”, vertelt GSb-voorzitter Marinus Jongman. “Dat het dan nu wordt verlaagd, voelt echt als een overwinning.”

Hoewel de GSb vanaf het begin van het jaar heeft geëist dat er dit jaar geen bindend studieadvies gehanteerd werd, vindt de bond het besluit van de VSNU wel begrijpelijk en een redelijk compromis, aldus Jongman: “We weten dat de universiteiten wilden vasthouden aan het BSA, dat ze dit nu zo verlagen is al een wereld van verschil ten opzichte van november. Met een goede en genereuze coulanceregeling kun je de laatste problemen nog wegnemen.”

De studentenbond zegt akkoord te kunnen gaan met een verlaging naar een BSA van 35 punten. “Pas als je de norm verlaagt van 45 naar 35 punten zet dat echt zoden aan de dijk. Als je minder doet is dat niets anders dan symboolpolitiek”, aldus een strijdbare Jongman.

Deel dit artikel: