NOC*NSF vreest nog minder sporters bij invoering avondklok

nieuws
Foto Andor Heij: Kantines VV Groningen, Potetos en VVK op sportpark het Noorden.

Bijna de helft van de Nederlanders is minder gaan sporten tijdens de lockdown die half december inging. Dat blijkt uit onderzoek van sportkoepel NOC*NSF. Gevreesd wordt dat de deelname aan sport verder omlaag gaat door de invoering van de avondklok.

Uit het onderzoek van Ipsos onder ruim drieduizend personen blijkt dat 44 procent van de Nederlanders de afgelopen weken minder is gaan sporten. Dat geldt vooral voor kinderen, maar ook voor jongeren en 65-plussers.

Vanwege de invallende winter is december altijd al een maand geweest waarin minder gesport wordt. Vergeleken met een jaar eerder zijn nog eens honderdduizenden mensen minder gaan sporten, aldus NOC*NSF. De coronamaatregelen raken de algemene fitheid en weerbaarheid van Nederlanders hard. De sportkoepel verwacht dat veel clubs ’s avonds de deuren sluiten en de trainingen stilleggen.

Deel dit artikel: