Negen aanhoudingen bij overval op supermarkt Kerklaan

nieuws
Foto Patrick Wind & Joey Lameris - 112Groningen.nl Overval Kerklaan

Een hoop tumult, negen aanhoudingen en een aantal pakjes sigaretten als buit. Supermarkt Coop aan de Kerklaan in de stad werd vrijdagavond het slachtoffer van een overval.

Van de negen personen zijn er zes minderjarig en twee zijn er in de leeftijd van 19 jaar. De politie meldt dat het negental verder bestond uit een 44-jarige man uit Hoogezand. De overval vond plaats rond 20.45 uur toen vier jongeren de supermarkt binnen stapten. Ze gedroegen zich gelijk agressief waarbij er winkelmandjes omver werden gegooid en bakken met bloemen het moesten ontgelden. Eén van de personen wist aan de andere kant van de servicebalie te komen en griste daar een aantal pakjes sigaretten weg. Daarna vertrokken ze weer uit de winkel.

De andere vijf bleven buiten wachten en staken daarbij in de tussentijd een zware vuurwerkbom af waardoor er schade aan zeker twee personenauto’s ontstond. Daarna sloeg de groep op de vlucht. De negen konden aangehouden worden dankzij getuigen die agenten goede informatie en signalementen konden geven. De politie doet verder onderzoek in de zaak.