Forse schade bij verkeersongeluk Friesestraatweg: “Politie vindt zes lachgastanks”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk zaterdagavond op de Friesetraatweg zijn twee personenauto’s flink beschadigd geraakt. In één van de auto’s werden zes lachgastanks aangetroffen. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 18.50 uur op de kruising met de Hoogeweg. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Ten Cate. “Bij het ongeluk zijn twee personenauto’s betrokken, een rode en een witte. Beide voertuigen hebben flink wat schade opgelopen.” Volgens de fotograaf waren hulpdiensten snel ter plaatse. “Ambulanciers hebben de betrokken bestuurders nagekeken, maar niemand is gewond geraakt. Wel kreeg één van de bestuurders een bekeuring vanwege een te gladde band.”

Maar dat was nog niet alles. “In de witte auto zijn zes lachgastanks aangetroffen. Vier zitten nog helemaal vol. De politie heeft deze tanks veiliggesteld.” De gemeente Groningen heeft met een veegwagen het kruispunt schoongemaakt. Vanwege het ongeluk is de weg afgesloten en wordt het verkeer richting het Reitdiep omgeleid via de parallelweg. De betrokken voertuigen zijn door een bergingsbedrijf geborgen. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl