AZNN: Vaccinaties zorgpersoneel verlopen succesvol

nieuws
Foto Martini Ziekenhuis. Vaccinatie tegen corona

Het vaccineren van acuut zorgpersoneel in de noordelijke ziekenhuizen is voor de eerste prik succesvol afgerond. Dat meldt het Acute Zorgneetwerk Noord-Nederland.

Het gaat om medewerkers van de Intensive Care, Spoedeisende hulp en ambulancepersoneel, in totaal ongeveer 4.000 personen. Alle medewerkers uit de zogenaamde eerste schil, die dat wilden, zijn daadwerkelijk gevaccineerd. Volgens de AZNN is de vaccinatiebereidheid onder zorgpersoneel erg hoog, en flink gestegen ten opzichte van een aantal weken geleden.

Aanstaande vrijdag wordt een begin gemaakt met de vaccinatie van verpleeghuismedewerkers in Groningen. Ook voor deze groep liggen de aanmeldingen op een zeer hoog niveau. Intussen worden voorbereidingen getroffen voor de inenting van grotere doelgroepen.

Ondanks een lichte daling in het aantal coronabesmettingen blijft ook de druk op de noordelijke ziekenhuizen onverminderd hoog, waardoor de reguliere zorg onder druk blijft staan. Er wordt intensief samengewerkt om oplossingen te zoeken. Defensie helpt nog steeds actief mee.