Weerman Johan Kamphuis: ‘Dinsdagochtend wakker worden in een wittige wereld’

Komende nacht komt een storing boven Groningen te liggen en gaat het regenen. Echter, die regen kan bij temperaturen, die rond het vriespunt liggen, overgaan in natte sneeuw. Daardoor kan het, volgens weerman Johan Kamphuis, hier en daar kan het wat wittig worden.

Morgenochtend ligt deze storing nog altijd boven ons gebied en zijn er (langdurige) perioden met natte sneeuw bij temperaturen van 0 of +1 graad. Dus kan het plaatselijk wittig worden en lokaal glad! Hoeveelheden van 5 tot 10 centimeter sneeuw zijn niet ondenkbaar, maar een (groot) deel zal smelten. Het eventuele sneeuwdekje zal een stuk dunner zijn, maar toch even een winters speldenprikje.

In de middag lopen de temperaturen op naar 3 graden en gaat de natte sneeuw over in regen.

Komende tijd blijft de kans op winterse speldenprikjes aanwezig en neemt vanaf het weekend zelfs toe met in de nachten licht en lokaal zelfs matige vorst: -3/-6 graden. Voor matige vorst moet wel alles meezitten: zoals weinig wind en geen bewolking.

Deel dit artikel: