Vrouw die drie ton van MartiniPlaza vergokte krijgt werkstraf

nieuws
Foto: Jelmer Wijnstra

De rechtbank Noord-Nederland heeft een half jaar voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur opgelegd aan een 55-jarige ex-medewerkster van MartiniPlaza. Dat meldt DvhN donderdagmiddag. Ze sluisde vanaf 2015 tot 2019 300.000 euro van haar werkgever over naar haar eigen rekening. Dit geld heeft de vrouw opgemaakt aan gokken en boodschappen.

Het strafrechtelijk onderzoek startte na meldingen van ongebruikelijke transacties. Het viel op dat de vrouw regelmatig na werktijd grote contante stortingen deed op haar bankrekening. De verdachte was werkzaam op de financiële afdeling van MartiniPlaza.

De vrouw werd op 21 januari van dit jaar aangehouden. De vrouw bekende haar acties en betuigde spijt. De vrouw moet nog 277.000 euro terugbetalen aan de evenementenlocatie in Groningen.

Deel dit artikel: