Oude shirts van FC Groningen moeten nieuwe woningen in Oosterpark gaan sieren

nieuws
Impressie: Architectenbureau De Deur in Huis

In opdracht van woningcorporatie Nijestee hebben architecten van ‘De Deur in Huis’ 15 nieuwe sociale huurwoningen ontworpen aan de Jan Groningerstraat. De huizen krijgen, als het aan de architect ligt, allemaal een tableau van bakstenen naast de voordeur met de kleuren van shirts van FC Groningen.

Met de baksteenpatronen wil de architect een ode brengen aan het voormalige Oosterparkstadion van FC Groningen, wat voorheen op de plek stond waar de huizen worden gebouwd. De kleurige baksteen-tableaus naast de voordeuren krijgen ieder een uniek patroon, in de kleur en het motief van een uit- of thuisshirt.

De woningen zullen volgend jaar gebouwd gaan worden in de Jan Groningerstraat.

Deel dit artikel: