AFGELOPEN: Sparta – FC Groningen (2-3)

Bron foto: aromano / Flickr / CC 2.0-by

FC Groningen zal zich moeten herpakken na het 2-1 verlies bij FC Emmen in de TOTO KNVB-beker. Dat mag het doen in Rotterdam op het Kasteel van Sparta. Volg het duel hier live vanaf 16:30.

AFGELOPEN. Het was billen knijpen in de laatste minuten, maar de zege is binnen: 2-3.

90+2’ Sergio Padt redt FC Groningen met een heel belangrijke redding!

89’ Sparta probeert alles, maar vindt nog niet de gelijkmaker. Nog enkele minuten.

80’ Dan gaat het toch nog spannend worden.. 2-3. Na een mooie Spartaanse aanval kan Wouter Burger de aansluitingstreffer maken. De Groninger defensie gaf veel ruimte weg.

74’ Een counter uit het boekje! Sam Schreck steekt Gudmundsson weg en hij geeft perfect voor op Strand Larsen die zijn tweede van vandaag maakt: 1-3.

73’ Sam Schreck vervangt Lundqvist.

72’ De wedstrijd bruist wat minder dan in de eerste helft. Het is vooral Sparta dat op zoek is naar een treffer.

61’ Een actie en een schot van El Hankouri. Je gunt hem een doelpunt.

60’ Sparta klopt nadrukkelijk op de deur en scoorde zelfs al, zij het in buitenspel positie.

53’ Dan ligt de bal erin voor FC Groningen! Op een voorzet van El Hankouri reageert Strand Larsen attent en glijdt hij zijn vierde Groninger treffer binnen.

46’ De tweede helft is begonnen. Kan FC Groningen drie punten over de streep trekken?

Het is rust. De twee ploegen houden elkaar zowel qua stand als qua spelbeeld in evenwicht: 1-1.

36’ Nu is het wel raak voor Sparta. Lennart Thy schiet binnen na een goede aanval en voorzet van Pinto. Van Hintum en Gudmundsson stonden niet goed gepositioneerd bij de tegentreffer.

30’ Duarte denkt namens Sparta de gelijkmaker te scoren, maar hij stond duidelijk buitenspel.

27’ De VAR zegt nee.

26’ Een heel grote kans voor FC Groningen wanneer een uitgooi van Van Hintum bij Gudmundsson uitkomt. Hij wordt neergelegd in het strafschopgebied. Is het een penalty?

22’ Eerst een voorzet van Dankerlui die niets wordt afgemaakt door Gudmundsson, daarna Lennart Thy eruit voor de Rotterdammers. Het is een vermakelijke wedstrijd.

16’ Doelpunt FC Groningen! Tegen de verhouding in kan Wessel Dammers uit een hoekschop de rebound binnen schieten: 0-1.

15’ De grootste kans van de wedstrijd is voor FC Groningen. Ahmed El Messaoudi kan vrij koppen, maar Okoye vindt de bal in de hoek.

13’ Sparta vooralsnog duidelijk de bovenliggende partij.

7’ Itakura voorkomt met een goede sliding dat Duarte de score kan openen voor de Spartanen.

2’ Een kopkans voor Bart Vriends namens Sparta. De verdediger die in zijn vrije tijd ‘podcast-host’ is voor de Cor Potcast.

1’ We zijn van S-T-A-R-T.

Bij FC Groningen kunnen Matusiwa en Joosten niet meedoen wegens opgelopen blessures op bezoek bij FC Emmen. Dit buiten de langer geblesseerden Da Cruz en Robben. Mo El Hankouri is terug van een schorsing. Bij Sparta vinden wij Abdou Harroui terug die in de zomer dicht bij een overstap naar FC Groningen was. De aanvallende middenvelder speelt echter nog altijd op het Spartaanse kasteel.

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Pinto, Auassar, Mijnans, Harroui, Thy, Smeets, Duarte

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Van Hintum, Itakura, Gudmundsson; Van kaam, Dammers, Lundqvist, El Messaoudi, El Hankouri; Strand Larsen

Scheidsrechter: Danny Makkelie