Healthy Ageing Tour verhuist van april naar maart 2021

sport
08-04-2018: Wielrennen: Healthy Aeging Tour: Groningen De slotetappe van de HAT 2018 werd verreden in het centrum van Groningen

De Healthy Ageing Tour, een jaarlijkse wielerwedstrijd voor vrouwen die ook Groningen aandoet, verhuist van april naar maart. Dat heeft de organisatie Courage Events donderdag bekendgemaakt.

Met de verhuizing voorkomt de organisatie dat de wedstrijd samenvalt met de nieuwe vrouwenwedstrijden uit de UCI Women’s World Tour. Met de nieuwe datum hoopt organisator Courage Events de functie van de Healthy Ageing Tour als waardevolle toevoeging op de voorjaarskalender te behouden. In het verleden gebruikten rensters als wereldkampioene Anna van der Breggen, Europees kampioene Annemiek van Vleuten en topsprintster Kirsten Wild de wedstrijd om extra wedstrijdkilometers te maken tussen de eendagskoersen door.

Courage Events heeft als organisator van de Healthy Ageing Tour en Olympia’s Tour besloten om volgend jaar eenmalig beide evenementen samen te voegen. De organisatie houdt gezien de coronacrisis, rekening met een evenement met beperkt of zonder publiek. “Op dit moment is er een goede kans dat de wedstrijden door kunnen gaan, sturend op het coronaprotocol van de KNWU,” aldus organisator Thijs Rondhuis. Aan het parcours van beide wedstrijden wordt nog gewerkt.