Drie auto’s betrokken bij verkeersongeluk Rosensteinlaan; 1 gewonde, 1 aanhouding

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk op de Samuel Siegmund Rosensteinlaan in de stad Groningen zijn woensdagmiddag drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte gewond, 1 persoon werd aangehouden. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur. “Hoe het precies heeft kunnen gebeuren is onbekend”, vertelt Nuver. “De auto’s reden in de richting van de Korreweg. Naar alle waarschijnlijk remde een personenauto af omdat de verkeerslichten ten behoeve van de busbaan op de Oosterhamrikbaan op rood sprongen. Dit werd niet gezien door achteropkomende automobilisten waardoor een aanrijding het gevolg was.”

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. “Verpleegkundigen van de ambulance hebben alle betrokkenen nagekeken. Eén persoon is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het achterste voertuig is aangehouden voor artikel 8. De automobilist is overgebracht naar het bureau aan de Rademarkt voor een bloedproef voor mogelijk rijden onder invloed.” Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de betrokken voertuigen weg te slepen. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel: