Slim veiligheidsvest winnende idee 5G Student Battle

nieuws
Foto: Economic Board Groningen

De vakjury van de 5G Student Battle heeft het Studententeam 5G en Veiligheid gekozen tot winnaar. Ze bedachten een slim veiligheidsvest voor agenten met met sensoren en camera’s.

Het Studententeam 5G en Veiligheid voerde deze opdracht uit voor het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland. Het vest heeft camera’s en sensoren op de voor- en achterkant. “Dit idee is wereldwijd toepasbaar en het zou een doorbraak kunnen betekenen voor het oplossen van een maatschappelijk probleem, met behulp van 5G”, aldus Wim van de Pol, voorzitter van de vakjury en lid van het College van Bestuur ROC Noorderpoort.

5G en Veiligheid won de juryprijs. Ze kregen zes VR-brillen (Oculus Quest). Naast deze hoofdprijs kon het publiek 5000 euro verdelen. Het team 5G en Sport ontving de meeste publieksstemmen met hun slimme systeem om het aantal personen in een (sport)ruimte te monitoren en te voorspellen wanneer deze ruimte in de toekomst vol is. Het team met de beste IoT-oplossing was 5G and Mobility. Dit team bedacht een manier om met behulp van sensoren op de bussen van Arriva en het 5G-netwerk de kwaliteit van de weg en de condities van de omgeving in kaart te brengen.