Roemruchte Benzinebar sluit de deuren

De legendarische Benzinebar aan de Hoekstraat heeft de deuren definitief gesloten. Eigenaar Paul de Boer vindt het na veertig jaar welletjes. De zaak wordt momenteel ontmanteld.

De Benzinebar was al die jaren alleen op vrijdagavond (voor besloten feesten) en op zaterdagavond geopend. De Boer geeft diverse redenen aan voor de sluiting: het nachtleven werd, mede vanwege de coronacrisis, steeds minder populair. Bovendien was er op vrijdagavond nauwelijks sprake meer van besloten feesten. Studentenfeesten vonden steeds meer binnen de eigen vereniging plaats.

Voor De Boer spelen ook persoonlijke motieven een rol: hij kampt met gezondheidsproblemen en bovendien speelt een langdurig juridisch conflict mee. Ook de belastingdienst doet lastig. Tenslotte is er sprake van nieuwe ontwikkelingen in de Hoekstraat en omgeving: de gemeente wil dat de studentenhuizen plaatsmaken voor gezinswoningen.

De Benzinebar stond sinds de jaren tachtig bekend om de vele live-concerten, onder meer van AA & the Doctors, Hollands Verdriet, de Boegies, Safari Joe en Jammah Tammah. In de jaren negentig werd de Benzinebar een soort van alternatief voor talloze bandjes tijdens het Festival Eurosonic/Noorderslag

Deel dit artikel: