Puzzelbank in Groningen: ‘Puzzels krijgen paspoort voor hun reis’

nieuws
Foto: Bojan Senjur from FreeImages

Musjes Kinderwinkel & Café heeft de eerste ‘puzzelbank’ van Groningen geopend. Vervend puzzelaars kunnen daar hun reeds gelegde puzzels omruilen voor een exemplaar wat ze nog niet gelegd hebben.

Puzzelfabrikanten kunnen, sinds de uitbraak van het coronavirus, niet tegen de vraag aan produceren. Daardoor ontstond schaarste bij winkels en mogelijk worden de voorraden dit jaar niet meer aangevuld.

“Het idee is ontstaan toen ik een vriendin een van mijn puzzels meegaf maar omdat ik haar door corona niet wekelijks tref ligt het ruilexemplaar nog bij haar voor mij klaar” vertelt eigenaar Musetta Blaauw op de website van de Puzzelbank. “Als mensen naar Musjes Kinderwinkel kunnen komen om daar een exemplaar meteen om te wisselen is dat wel zo makkelijk!”

Elke geruilde puzzel krijgt een ‘reisdagboekje’, een blijvend documentje waarmee de afgelegde reis van de puzzels wordt vastgelegd. Mensen die niet naar de winkel kunnen komen, kunnen ook puzzels ruilen via de website van Musjes Kinderwinkel & Café. Tegen verzendkosten worden puzzels geruild.