Problemen met coronamaatregelen tijdens tentamen in Struikhal

nieuws
Foto: Google Maps (Stretview)

De Hanzehogeschool is niet blij met de manier waarop studenten van de onderwijsinstelling maandagochtend een tentamen moesten maken in de Struikhal. De coronamaatregelen konden en werden niet goed in acht genomen.

Foto’s van PABO-studenten, die het tentamen moesten maken, deden maandagochtend de ronde op sociale media. Daarop is te zien dat studenten in een krappe rij stonden te wachten voor de ingang van de tijdelijke tentamenhal. Omdat het meubilair in de hal niet op tijd klaar stond, zijn stoelen en tafels niet op de juiste afstand neergezet. Ook moesten studenten buiten de hal wachten, waarbij zij niet voldoende afstand hebben gehouden.

“Deze situatie had niet mogen ontstaan en is dan ook niet acceptabel. De veiligheid van studenten en medewerkers staat voorop”, zo laat de Hanzehogeschool maandag weten. Volgens de Hanzehogeschool zijn de overige tentamens tot nu toe goed verlopen. “We gaan bij de volgende tentamens extra controleren of er aan de coronamaatregelen is voldaan”, zo laat een woordvoerder van de onderwijsinstelling weten.