Lycurgus krijgt geen werkvergunning voor Chris Voth

nieuws
Foto: Lycurgus

De Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) heeft de werkvergunningaanvraag voor assistent-coach Chris Voth afgewezen. Dat meldt de website van volleybalclub Lycurgus.

Voth, voormalig speler van Lycurgus, is woensdag vertrokken naar zijn geboorteland Canada. Daar moet hij vanwege code rood eerst veertien dagen in verplichte quarantaine. Zowel Voth als Lycurgus zijn erg teleurgesteld. De Canadees zou assistent-coach en data-analist worden. Meer dan drie maanden lang is er alles aan gedaan om Voth binnenboord te krijgen, omdat hij de meest geschikte kandidaat was.

Lycurgus meldt: “De IND toetst op basis van geldende criteria en niet op basis van een praktijksituatie. Uit de aanvraag is volgens de IND onvoldoende gebleken dat Voth op dit moment de enige is die de functie kan uitvoeren. Daarnaast had volgens de IND meer inspanning geleverd moeten worden op het gebied van werving. Al met al is de IND de uniekheid van Voth onvoldoende gebleken uit de aangeleverde bewijslast. Er kan tot vier weken na het besluit bezwaar aangetekend worden.” L:ycurgus heeft geen plan B klaarliggen, omdat er vanuit gegaan werd dat Voth de baan zou krijgen. De club gaat op zoek naar een oplossing.

Deel dit artikel: