Kamerlid Antje Diertens uit Stad trekt zich terug voor komende verkiezingen

nieuws
Archieffoto: still uit livestream tweedekamer.nl

De naam van Tweede Kamerlid Antje Diertens van D66 uit Groningen zal bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar niet op de kieslijsten staan. Het Kamerlid trekt zich terug heeft ze maandag in een videoboodschap op Twitter laten weten.

“Straks komt de nieuwe kandidatenlijst van D66 uit”, vertelt Diertens. “Daar zal je mijn naam niet op zien staan. Ik heb mij teruggetrokken als kandidaat voor de volgende periode. Het is een groot recht om volksvertegenwoordiger te mogen zijn. Ik heb mij maximaal ingezet voor een proactief coronabeleid, de Caraïben, de sport, een gezonde leefstijl en voor mensen met een psychosociaal probleem. Daar zal ik mij na mijn Kamerlidmaatschap ook voor blijven inzetten. Ik dank de vele kiezers die vertrouwen in mij hebben.”

In oktober liet Diertens nog weten juist voor een herverkiezing te willen gaan. Op de lijst voor de komende verkiezingen blijkt ze echter op een onverkiesbare plek te staan. Voor het Tweede Kamerlid is dat de reden om zich terug te trekken.