Horeca boos over plan om hotelgasten meer toeristenbelasting te laten betalen

nieuws
Foto: www.vandervalkhotelgroningen.nl Hotelkamer Van der Valk hotel

De afdeling van Koninklijke Horeca Nederland in Groningen is bang dat de toeristenbelasting voor hotelgasten in de gemeente Groningen mogelijk omhoog gaat.

“Een slecht plan waardoor velen net als vorig jaar wéér met een verhoging worden geconfronteerd, het houdt een keer op”, zegt Irene van der Velde, voorzitter van KHN Groningen. Van der Velde vreest voor de positie van de hotels en het toerisme, zeker met het oog op het herstel na Corona.

Volgens de KHN willen enkele partijen in de gemeenteraad campings minder laten betalen en hotels meer. Van der Velde is daar boos over: “Groot of klein, hotel of camping, duur of goedkoop, de belasting heeft op alle gasten hetzelfde effect. Ingewikkeld maar dat heeft met prijselasticiteit te maken. En trouwens, we laten iemand die een duurdere onderbroek koopt toch ook niet meer betalen voor de parkeerplek?

 

 

Deel dit artikel: