Groningen neemt 22 vluchtelingen van Emmen over

nieuws
Foto: Joram Krol Photography

Groningen neemt 22 vreemdelingen op voor wie in de gemeente Emmen geen plaats is in de Bed Bad Brood opvang. Dat heeft het gemeentebestuur woensdag meegedeeld.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid had eerder dit jaar verzocht om een pilot satelliet Landelijke Vreemdelingen Voorziening (LVV) te vormen in Emmen. Daarmee wordt de opvang meer gespreid over Noord Nederland.

De colleges van Groningen en Emmen hebben het ministerie verzocht, de overige LVV-gemeenten te vragen, een deel van deze mensen op te vangen. Alleen de gemeente Eindhoven reageerde positief, maar dat is voor de mensen uit Emmen geen afdoende oplossing. De LVV Groningen heeft nog plek en daarom heeft het college positief gereageerd op het verzoek van het ministerie. Daarmee wordt ook de vorming van de pilot satelliet in Emmen mogelijk gemaakt.