Eerste vaste parkeerplek voor Go Sharing-scooters bij MartiniPlaza

nieuws
Foto: MartiniPlaza

Voor het parkeerterrein bij MartiniPlaza is dinsdagmiddag de eerste vaste parkeerplek geopend voor deelscooters van Go Sharing. 

MartiniPlaza werkte samen met de aanbieder van deelscooters bij de realisatie van de parkeerplek. MartiniPlaza loopt alvast vooruit op aankomend gemeentebeleid, door een vaste parkeerplek te maken voor één van de twee types deelscooters in de Stad.

Eerder deze maand kwam er kritiek vanuit de gemeente Groningen over het gebruik en het parkeerbeleid omtrent deelscooters in de gemeente. Het stelde daarom een vergunningsplicht in voor de aanbieders. Deze moeten er vanaf 1 mei volgend jaar voor zorgen dat er niet meer overal in de Stad geparkeerd kan worden en dat de scooters ’s nachts niet te gebruiken zijn. De minimumleeftijd voor het gebruik van de scooters gaat omhoog van 16 naar 18 jaar.

In de toekomst wil de gemeente ook parkeerplaatsen voor de deelscooters bij het Hoofdstation en bij P+R-terreinen.

Deel dit artikel: