Britse kustwacht schaduwt Gronings vrachtschip dat 33 containers verloor

nieuws
Foto: Pixabay.com (CC0)

Het vrachtschip Francisca, in dienst van de Groningse rederij Longship BV, heeft voor de kust van Duncansby Head in Schotland 33 zeecontainers verloren tijdens een storm. Dat meldt de website Fleetmon.com maandagochtend.

De schip was afgelopen zaterdag onderweg van IJsland naar Rotterdam, toen het voor de Schotse kust in stormachtig weer terechtkwam. Het schip probeerde terug draaien en de storm veilig af te wachten. Maar toch verloor het schip zaterdag al tien containers. Maandag werd duidelijk dat nog eens 23 containers verloren zijn gegaan.

Het schip vaart per maandagmiddag heen en weer langs de noordelijke Schotse kust. De kustwacht houdt het schip in de gaten met sleepboten en vliegtuigen. Volgens Fleetmon lijkt het waarschijnlijk dat het schip meer containers dreigt te verliezen.