Bodembeweging levert ‘NAM-boef’ af bij gerechtshof in Leeuwarden

nieuws
Foto: Groninger Bodembeweging

Gehuld in toga’s hebben enkele actievoerders van de Groningen bodenbeweging dinsdagochtend symbolisch de ‘NAM-boef’ afgeleverd bij het gebouw van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in de Friese hoofdstad. Daarmee willen ze aandacht vragen voor de langlopende rechtszaak die het GBB in 2015 aanspande tegen de NAM met 12 gedupeerde bewoners.

“Het OM gaf in april 2020 aan bezig te zijn met het formuleren van zijn standpunt op de reactie van de NAM”, vertelt Gerard Spong, advocaat van de slachtoffers. “Toen we twee maanden later opnieuw navraag deden, gaf het OM aan meer tijd nodig te hebben omdat ‘het omvangrijker is dan gedacht’. Ondertussen zijn we alweer bijna een half jaar verder. Het OM mag nu wel eens over de brug komen met zijn uitspraak.”

De raadsman diende daarom een klaagschrift in bij het gerechtshof wegens de traagheid van het OM.

 

Deel dit artikel: