Westpark krijgt komend voorjaar 24 tiny houses

Komend voorjaar verschijnen er 24 Tiny Houses in Westpark. De gemeente heeft daar een omgevingsvergunning voor verleend. De woningen van maximaal 50 vierkante meter zijn door de toekomstige bewoners zelf ontworpen.

De bewoners hebben zich verenigd in het Burgerinitiatief Lutje Westpark. Het wordt een duurzaam buurtje met kleine huizen, met sociale samenhang, in een omgeving met rijke ecologie, lage CO2 waarden en low budget. De tiny houses staan er tijdelijk: de huurovereenkomst geldt voor tien jaar. De huisjes zijn verplaatsbaar.

De toekomstige bewoners vormen een diverse groep, van twintigers tot zestigers, van alleenstaanden tot kleine gezinnen. Er is ook een gemeenschappelijk buurthuis gepland. De bouwwerkzaamheden beginnen eind dit jaar.